Przepis i sposób przygotowania na: Hawajskie bułasie
Kroki postępowania
1. myjemy piersi/ osuszamy
2. wykręcamy spiralę z ananasa / sok odlewamy do szklanki
Umyte i osuszone piersi przyprawiamy solą, kolorowym pieprzem, papryką słodką.
Ze spirali odcinamy po jednym okręgu na każdą bułkę
Piersi podsmażamy z obydwu stron ok 2 min na stronę i dolewamy świeżego soku z ananasa po czym układamy wcześniej podsmażone kręgi na piersi, dolewamy odrobinę wody i przykrywamy na ok 10 minut na bardzo małym ogniu od czasu do czasu przekładając tylko piersi tak aby się nie spaliły.
Pod koniec "duszenia" doprawiamy całość bazylią i oregano.
odstawiamy po przykryciem aby kurczak "odpoczął"
Siekamy czosnek i mieszamy z pozostałymi składnikami
mix sałat, pierś, podsmażony ananas, plaster pomidora
wszystko zakrywamy drugą częścią bułki.