Gulasz z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe

    1 kg
  • marchew

    2 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • pieprz

  • oliwa

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso gulaszowe kroimy w kostkę . Marchewkę obieramy kroimy w plasterki. Cebule obieramy kroimy w piórka . Paprykę myjemy kroimy w paseczki .Zrobiłam marynatę do mięsa. Papryka słodka ok 1 łyżka, przyprawa do karkówki ok 1 łyżka, pieprz,majeranek, przyprawa do gulaszu . Dodałam 3 łyżki oliwy .Wszystko wymieszałam z wyciśniętym czosnkiem . Dodałam do mięsa i warzyw ,wymieszałam .Włożyłam do worka do pieczenia. Wstawiłam do piekarnika na ok 70 mni .Piekłam w 180 stopniach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 12.07.2013 10:39
pycha,lubię taki gulasz
ewelina/bunia 30.07.2012 13:14
super
Anna133 26.07.2012 18:24
oj moje smaki , na pewno wypróbuję
Andysz 18.05.2012 07:21
mmm lubię takie dania;)
fijolek91 17.05.2012 18:13
aż ślinka cieknie
treonina 17.05.2012 10:59
pycha :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat