Gulasz z serduszek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serduszka drobiowe

    40 dag
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pieczarki

    10 dag
  • masło

    1 łyżka
  • koper posiekany

    1 łyżka
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z serduszek foto
Marchew obrać zetrzeć na tarce do jarzyn, pieczarki oczyścić i pokroić na plastry. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę również.
Na maśle podsmażyć cebulę i marchew.
Krok 2 - Gulasz z serduszek foto
Serduszka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki
Krok 3 - Gulasz z serduszek foto
Do cebuli dodać serduszka i chwile smażyć.
Krok 4 - Gulasz z serduszek foto
Przełożyć serca z marchwią i cebulą do rondla i zalać wodą, zagotować. Dodać do serc pomidory z puszki i gotować 15 minut.
Krok 5 - Gulasz z serduszek foto
Dodać paprykę oraz pieczarki i gotować jeszcze 8 minut. Doprawić do smaku, dodać koper i wymieszać. Gotować 2 minuty.
Krok 6 - Gulasz z serduszek foto
Przełożyć do miseczek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat