Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1 szklanka
ząbki czosnku 2
cebula 1
ziemniaki 3 sztuki
pieczarki 25 dag
papryka 2 sztuki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami

Fasolę namocz na noc. Następnego dnia zalej ją świeżą wodą i gotuj przez ok. 30 minut.
Czosnek i cebulę obierz i drobno posiekaj.
Papryki i ziemniaki pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki.
Na patelni lub w rondlu rozgrzej olej. Dodaj cebulę i czosnek,podsmaż przez chwilę.
Do cebuli dodaj pieczarki i paprykę. Smaż razem przez ok. 10 minut. Następnie doda ziemniaki i ugotowaną fasolę. Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy. Duś na małym ogniu przez ok. 20-30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak