Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z dodatkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
kukurydza w puszce
papryka żółta
pieczarki 30 dag
cebule 2
przecier pomidorowy 1 szkl
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
Papryka słodka mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z dodatkami

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w grubszą kostkę. Na dużej patelni lub w rondlu rozgrzewamy dwie łyzki oleju, następnie wrzucamy mięso, dodajemy pokrojoną cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i przesmażamy. Następnie podlewamy mięso wodą i dusimy pod przykryciem ok 20 min. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w paseczki, dodajemy do mięsa.
Całość przyprawiamy i dalej dusimy. Następnie dodajemy osączoną kukurydzę i przecier pomidorowy. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie wystarczająco miękkie. Pod koniec wlewamy śmietankę i zagotowujemy.
Podajemy np z ryżem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak