Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1/2 kg.
koncentrat pomidorowy 1/2 l.
bulion warzywny 1,5 szkl.
czosnek 1 ząbek
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz
cebula 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz po grecku

mięso opłukać ,osuszyć i pokroić w kostkę,podobnie czosnek i cebulę pokroić,w garnku lub na patelni rozgrzać olej wrzucić mięso,czosnek i cebule,obsmażyć na rumiano z każdej strony,podlać bulionem dodać przyprawy do smaku cynamon,liść laurowy,pieprz oraz sól,przykryć i dusić na wolnym ogniu ok.godziny,wlać koncentrat pomidorowy wymieszać i dusić do miękkości na wolnym ogniu,podawać z kaszą,ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 26.09.2013 14:12
Też bym zjadła chętnie :-)
Rybciia 06.08.2013 08:18
to coś dla mnie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak