Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 50 dag.
smalec do smażenia
mąka pszenna do oprószenia
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso pokroiłek w grubą kostkę.Posypałem mąką.Włożyłem na rozgrzany smalec wraz z pokrojoną w kostkę cebulą.Podsmażyłem.Podlałem wodą.Dusiłem pod przykryciem.Pod koniec dodałem mąkę wymieszaną z koncentratem i śmietaną.Wymieszałem.Doprawiłem do smaku.Można podawać np. z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.05.2013 08:36
Tradycyjny, smaczny gulasz :)
TEtalicha 12.03.2013 15:33
pysznie, dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak