Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z wątróbką drobiową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 300 g,
bułki 2 duże,
masło do posmarowania kromek
mleko 1 szkl,
cebula 1 szt,
jajka ugotowane na twardo 2 szt
ser żółty kawałek
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z wątróbką drobiową

Farsz;
Wątróbkę obrać z błonek, opłukać i osuszyć. Zamoczyć na godzinę w mleku następnie osączyć. Wątróbkę oprószyć lekko mąką, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podsmażoną, wystudzoną wątróbkę zmielić razem z ugotowanymi na twardo i obranymi jajkami a także z obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulą.
Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Przygotowanie grzanek;
Dużą bułkę pokroić w poprzek. Następnie posmarować z obu stron,włożyć na blachę i upiec grzanki.
Na gotowe grzanki nałożyć farsz z wątróbki, posypać startem serem i ponownie zapiec do rozpuszczenia sera.
Podawać gorące, polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 21.01.2019 11:40
Fajne i smaczne.Polecam spróbować.;)
danielek 21.01.2019 11:04
Fajne to
gusia1000 02.11.2017 23:24
Dobre grzanki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak