Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z wątróbką drobiową
Wątróbkę obrać z błonek, opłukać i osuszyć. Zamoczyć na godzinę w mleku następnie osączyć. Wątróbkę oprószyć lekko mąką, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podsmażoną, wystudzoną wątróbkę zmielić razem z ugotowanymi na twardo i obranymi jajkami a także z obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulą.
Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Przygotowanie grzanek;
Dużą bułkę pokroić w poprzek. Następnie posmarować z obu stron,włożyć na blachę i upiec grzanki.
Na gotowe grzanki nałożyć farsz z wątróbki, posypać startem serem i ponownie zapiec do rozpuszczenia sera.
Podawać gorące, polane ketchupem.