Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2.5
woda 1 litr
ocet 2 szklanki
cukier 3 szklanki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w zalewie octowej

Gruszki obieramy, wykrawamy środki i dzielimy każdą gruszkę na 4części. Do garnka wlewamy wodę, ocet, cukier i cynamon. Zagotowujemy. Dodajemy do zalewy gruszki. Gotujemy około5minut. Nalewamy zalewę wraz z gruszkami do słoików. Pasteryzujemy 15minut. Po czym ustawiamy słoiki do góry dnem na jedną dobę. Odstawiamy w zimne miejsce.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.04.2013 10:22
lubię takie!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak