Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
cukier 1/2 kg
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w zalewie

Gruszki obrać. Przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Przełożyć do umytych i wyparzonych słoików. Wodę zagotować z cukrem. Zalać nią gruszki. Zakręcamy słoiczki i pasteryzujemy około 10 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 31.10.2016 22:30
Lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak