Gruszki w wytrawnym syropie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszka

    4 szt./twarda
  • cukier

    1/2 szklanki
  • miód prawdziwy

    5 łyżek
  • wino białe wytrawne

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Gruszki obrać (zostawiając ogonki), włożyć do garnka z małą ilością wody i gotować powoli przez 45 minut. Następnie dodać cukier, wlać wino z miodem i gotować przez 10 minut. Przełożyć do ozdobnej salaterki, polać powstałym syropem i podawać mocno schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 23.11.2016 20:55
ciekawy pomysł
Marta1986 23.11.2016 19:04
apetycznie wyglada
w mojej kuchni 23.11.2016 17:58
pyszne gruszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat