Gruszki w czekoladzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/2 szklanki
  • laska wanilii

  • Goździki całe Prymat

    4s sztuki
  • imbir

  • gruszki

    4 sztuki
  • czekolada mleczna

    200 g
  • śmietana 30%

    100 ml
  • mleko

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W garnku zagotować wodę. Dodać imbir, wanilię, cukier, goździki i gotować 15 minut.
2. Gruszki umyć, obrać (można przekroić je na pół) i wrzucić do garnka z przyprawami i gotować jeszcze 20 minut.
3. Czekoladę rozpuścić w mleku i śmietanie w żaroodpornej misce nad gotującą się wodą.
4. Gruszki wyjąć, osuszyć, zanurzyć w sosie czekoladowym i podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 24.03.2015 19:52
coś pysznego
kasienka23 15.02.2015 12:17
wyglądają genialnie!
Renata9 14.02.2015 14:27
Smaczne gruszki :-)
erym 14.02.2015 11:46
alez wytworne danie!
Pyszota 14.02.2015 10:49
super przepis
Wiesława1 14.02.2015 10:35
Wspaniay deserek
ilka01 14.02.2015 10:30
wygląda super :)
joanna43 14.02.2015 09:24
idealne na dzisiejszy dzień
Maridka19 14.02.2015 07:17
Pyszny deser :)
Iwusia 13.02.2015 22:31
coś pysznego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat