Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki faszerowan śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 75 dag
śliwki 25 dag
cukier 50 dag
spirytus 1 szklanka
sok z cytryny 1 szt
wino czerwone 1 (półsłodkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki faszerowan śliwkami

Gruszki i śliwki umyć,przekroić na połówki.Ze śliwek usunąć pestki.Gruszki obrać,wykroić z nich gniazda nasienne,nadziać połówkami śliwek i skropić sokiem z cytryny.Z cukru i z 3\\4 szklanki wody ugotować syrop,do gorącego włożyć gruszki i gotować 15 minut.Następnie owoce delikatnie przełożyć do słoików.Gruszki układać nadzieniem na zewnątrz.Syrop gotować dalej,aż zgęstnieje.Ostudzić syrop,połączyć go z alkoholem i zalać owoce w słoikach.Słoiki dokładnie zakręcić.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 29.06.2011 10:01
super
Ania67 27.04.2011 22:37
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak