Grochówka z Papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1,5 litra
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • marchewki

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 duża
  • czosnek

    1 ząbek
  • parówki

    4 szt
  • cząber

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • groch

    1 łuskany
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rosołu dodać opłukany groch i od zagotowania się rosołu gotować ok. 1 godzinkę.Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki,paprykę i startą na dużych oczkach marchewkę. Cebulkę i czosnek obrać ,naciąć i włożyć do zupy . Doprawić do smaku solą , świeżo zmielonym pieprzem ,cząbrem i gotować do miękkości ziemniaków.Na koniec dodać pokrojone parówki , chwilkę podgrzewać i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 27.09.2012 21:44
ja za grochówką nie przepadam, ale zapewne pyszna
PaniMISIOWA 21.04.2012 08:10
bardzo fajny pomysł na wzbogacenie smaku grochówki
smakowita 23.03.2012 10:09
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
pacpaw 22.03.2012 21:24
ciekawe połączenie papryki z grochem. Chyba spróbuję następnym razem
Anulka75 22.03.2012 21:10
uwielbiam
treonina 22.03.2012 21:00
Uwielbiam grochówkę - najlepsza jest ta przygotowana w dużym kociołku. Z papryką też musi być dobra!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat