Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILLOWANE ŻEBERKA

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

olej 2/3 szklanki
miód 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Lista składników

żeberka 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANE ŻEBERKA

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i podzielić na kawałki.
Krok 1 - GRILLOWANE ŻEBERKA foto
2
Składniki marynaty połączyć ze sobą, a następnie dokładnie zamarynować mięso. Całość zamknąć szczelnie w pojemniku i chłodzić w lodówce ok. 12 godzin.
Krok 2 - GRILLOWANE ŻEBERKA foto
3
Zamarynowane żeberka ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu, polać resztą marynaty i piec do zarumienienia.
Krok 3 - GRILLOWANE ŻEBERKA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.08.2015 09:35
pyszne jedzonko..
olkaaa 20.08.2015 07:58
bardzo lubię
mysza75 19.08.2015 21:22
jakie dobre zjadłabym ze smakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak