Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 3 szt
pomidor 2 szt
wątróbka drobiowa 300 g
olej 1,5 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bazylia
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami

1. Wątróbkę oczyść z błonek. Olej wymieszaj z majerankiem, papryką mieloną oraz odrobiną soli i pieprzu. Do marynaty włóż wątróbkę. Wymieszaj i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

2. Cukinię pokrój w grubsze plastry. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój na ćwiartki. Pomidory pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne.

3. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie wątróbkę, cebulę, cukinię, paprykę oraz pomidora. Tak postępuj, aż do wyczerpania składników. Szaszłyki skrop oliwą i oprósz solą, pieprzem oraz bazylią. Ułóż na rozgrzanym grillu i grilluj po około 10 minut z każdej strony.

Szaszłyki podawaj na ciepło, obficie polane keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 04.07.2016 18:22
Uwielbiam :-)
KORAL 24.06.2016 22:43
Bardzo lubię ...:)
pestka 24.06.2016 16:32
wyglądają przepysznie
ania2610 24.06.2016 14:41
pysznie wyglądają!
Janina 24.06.2016 14:06
Świetnie wyglądają;))
marzut 24.06.2016 10:59
fajny pomysł
Aleksandra/Olcia 24.06.2016 09:31
pycha,uwielbiam szaszłyki z grilla
Mama niejadka 23.06.2016 22:06
Pyszne szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak