Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane jabłka z fetą i winogronami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka zależna od osób
winogrona
miód gryczany
cynamon
cukier brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane jabłka z fetą i winogronami

Kroki postępowania

1
Jabłka umyłam, obrałam, przekroiłam na pół i wydrążyłam środki.
Włożyłam do nich trochę fety i polałam miodem.
Krok 1 - grillowane jabłka z fetą i winogronami foto
2
Winogrona obrałam, przekroiłam na pół i wyjęłam pestki. Położyłam na ser z miodem.
Krok 2 - grillowane jabłka z fetą i winogronami foto
3
Na to położyłam jeszcze jedną warstwę fety. Posypałam cynamonem i cukrem brązowym. Zawinęłam w folię aluminiową i położyłam na grilla.
Krok 3 - grillowane jabłka z fetą i winogronami foto
4
Piekłam jakieś 40-50 minut.

Smacznego :)
Krok 4 - grillowane jabłka z fetą i winogronami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 16.11.2012 09:50
fajny pomysł:)
Zdzisław 12.11.2012 11:18
ciekawe
ilka_86 11.11.2012 21:54
ciekawe połączenie smaków, nigdy nie łączyłam jabłka z fetą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak