Grillowane grzuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 sztuki
  • miód

    1-2 łyżki
  • masło

    1/2 łyżki
  • orzechy laskowe

    2 łyżki
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Gruszki można położyć bezpośrednio na ruszcie( skórką do dołu), ale najlepiej, jeśli zostaną położone na folii aluminiowej posmarowanej masłem. Owoce grillować przez 8- 10 minut. Przed podaniem napełnić posiekanymi orzechami i polać miodem.
Zamiast miodu można użyć konfitury.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 18.08.2013 21:38
super deser
Wafelek2601 23.07.2013 22:03
Fajny pomysł
Katarzyna/kate1980 18.06.2012 22:20
pomysłowe
Barbara55 31.05.2011 16:40
grillowane grzuszki lubią wszystkie brzuszki
kielcok1 09.05.2011 16:15
dla mnie bomba
pioge7 25.02.2011 16:36
znakomite
gosia47-47 21.02.2011 19:03
super
rakow2 05.02.2011 11:19
grilluję tylko mięsa
Krzysztof42 10.07.2010 17:28
z grilla preferuję kiełbaskę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat