Grillowana polędwiczka wieprzowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    500 g
  • marynata

  • Coca-Cola

    1 szklanka
  • Grill przyprawa pikantna Prymat

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Polędwiczkę umyć ,osuszyć ,pozbyć się cienkim nożykiem białych błonek. Pokroić w 2-3cm plastry.Każdy kawałek rozbić delikatnie w dłoniach. składniki na marynatę połączyć razem ,zalać mięso ,dokładnie wymieszać by każdy kawałek był pokryty marynatą. Odstawić pod przykryciem do lodówki na 2-3h.
2.Patelnię grillową rozgrzać ,zmniejszyć ogień,smażyć mięso do lekkiego zarumienienia z obu stron. Plastry sera przekroić na pół. Polędwiczki podawać gorące na kawałku sera z ulubionymi dodatkami.
SzczyptaChili
Polędwiczki możemy także przygotować na grillu elektrycznym lub węglowym używając tacki aluminiowej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 13.12.2015 14:47
Dziękuję :)
halina17 12.12.2015 12:02
Smaczne danie.
misia123410 12.12.2015 11:12
Bardzo apetyczne:)
Motorek 12.12.2015 10:38
bardzo dobre
Futka 12.12.2015 10:14
Przepyszna polędwiczka :)
Ewelina1991 12.12.2015 09:08
pyszny przepis na polędwiczki
Agnieszka-87-25 12.12.2015 08:25
bardzo smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat