Grillowana kanapka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    2 kromki
  • mozzarella

    4 plastry
  • roszponka

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    1 szczypta
  • bekon

    1 plasterek
  • musztarda dijon

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba od wewnętrznej strony należy posmarować musztardą. Następnie położyć dwa plasterki mozzarelli, plaster bekonu, listki roszponki (które posypujemy szczyptą gałki) i ponownie dwa plasterki mozzarelli. Zewnętrzne strony kromki smarujemy oliwą z oliwek. Całość lekko przygniatamy. Tak przygotowaną kanapkę umieszczamy na rozgrzanej patelni grillowej z dodatkiem oliwy z oliwek i smażymy z każdej strony na złoto (ok. 3 minuty).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 25.08.2014 14:48
wygląda bardzo apetycznie
ewasylwia 29.07.2014 17:58
Bardzo apetycznie wygląda ta kanapka, z chęcią bym zjadła.
magdalea 26.07.2014 21:24
fajny pomysł, nigdy nie robiłam takich kanapek:)
Mysiunia 24.07.2014 12:07
i jest pysznie :)
Ania84 24.07.2014 10:29
pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat