Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grejpfrutowy bekon

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grejpfrut 2 sztuki
bekon 4 chude steki
imbir w zalewie 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: grejpfrutowy bekon

Grejpfruty obrałam ze skórki oraz białej błonki.Trzymałam owoce nad miseczką,by spływały do niej soki,rozdzieliłam je na cząstki i wrzuciłam do miseczki. Pokroiłam korzeń imbiru na dość duże kawałki,wrzuciłam go do grapefruita .Wlałam syrop. Rozgrzałam dużą patelnię.Ponakrawałam krawędzie steków,by bekon się nie zwinął i smażyłam na suchej patelni 2,5 minuty z każdej strony.Zlałam tłuszcz z patelni. Wrzuciłam zawartość miseczki na patelnię.Doprowadziłam do wrzenia i pozostawiłam na maleńkim ogniu,żeby sos lekko bulgotał. Bekon polewałam gotowym gorącym sosem z patelni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak