Gotowane żeberka w sosie koperkowym

Gotowane żeberka w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Do przygotowania tego dania wykorzystałam żeberka, na których gotowałam zupę.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • żeberka wieprzowe

    2 sztuki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • wywar mięsny

    500 mililitrów
  • mąka

    1 łyżka
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane żeberka wrzucić do rondelka, zalać wywarem. Doprowadzić do wrzenia, dodać jogurt naturalny wymieszany z niewielką ilością wywaru. Dodać pieprz ziołowy i gotować 2-3 minuty. Koperek wypłukać, posiekać i wrzucić do rondelka. Zagęścić sos mąką wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Dusić 1-2 minuty. Przyprawić sos do smaku szczyptą soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat