Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada z cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 100 gram
śmietana 100 gram
Cynamon cały Prymat 4
Cynamon mielony Prymat
goździki mielone
mleko 500 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada z cynamonem

Czekoladę łamiemy na kawałki i odstawiamy. Do rondelka wlewamy mleko wraz z przyprawami. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy. Śmietanę ubijamy. Laski cynamonu wyjmujemy z rondelka i wkładamy do kubków. Czekoladowe mleko przelewamy do kubków i na wierz dajemy bitą śmietanę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 22.03.2013 16:13
świetny pomysł, świetny smak.... wszystko świetne polecam
Boska_Agatka 22.03.2013 16:09
no no no ale pychotka palce lizać
Bernadeta1 22.03.2013 15:26
pyszna na poprawienie nastroju w tak zimne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak