Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z sosem pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ryż 3/4 szklanki
mięso mielone 1 kg
jajko 1 sztuka
olej 2 łyzki
bulion warzywny 2 l
pomidory w puszce 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z sosem pomidorowym

Z kapusty wycinamy głąb, Wkładamy do garnka i gotujemy aż liście zmiękną. Można zdejmować kolejno liście i wkładać główkę znów by te pod spodem zmiękły. Gotujemy ryż. Na patelni szklimy cebulkę. Do mięsa dodajemy, ugotowany ryż, zeszkloną cebulkę, jajko i doprawiamy. Mieszamy wszystko dokładnie. Farsz zawijamy w liście kapusty jak krokiety i gotujemy w bulionie, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Pod koniec dodajemy krojone pomidory, doprawiamy i gotujemy wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 20.07.2012 21:03
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak