Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 800 g
kapusta włoska 1
kasza gryczana 150 g
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
ketchup pikantny 2 łyżki
bulion warzywny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki drobiowe

Kroki postępowania

1
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Krok 1 - Gołąbki drobiowe foto
2
Polędwiczki z kurczaka mielimy
Krok 2 - Gołąbki drobiowe foto
3
Mięso łączymy z wystudzoną kaszą, dodajemy przyprawy i ketchup
Krok 3 - Gołąbki drobiowe foto
4
Masę mięsną zawijamy we wcześniej wyparzone chwilę we wrzątku liście kapusty
Krok 4 - Gołąbki drobiowe foto
5
Zawinięte gołąbki gotujemy w bulionie ok.1 godziny
Krok 5 - Gołąbki drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 06.10.2016 19:35
super przepis,zabieram,na pewno smaczne gołąbki
w mojej kuchni 05.10.2016 07:58
lubimy gołąbki i często je robię
MAR3STA 04.10.2016 20:41
Pyszne gołąbki
jagoda5913 04.10.2016 20:22
super gołąbki
Marta1986 04.10.2016 19:50
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak