Ula

Gnocchi zapiekane z mozzarellą i rukolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gnocchi

    300 gramów
  • mozzarella małe kulki

    1 opakowanie
  • rukola

    2 garści
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • oliwa

    do smaku
  • szynka dojrzewająca włoska

    do smaku
  • bazylia świeża

    pęczek
  • pieczarki

    7 sztuk
  • lubczyk świeży

    3 liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotuj kluseczki.
Paprykę pokrój w niezbyt drobną kostkę, wymieszaj z kluseczkami.
Pieczarki również pokrój.
Szynkę pokrój w paski.

Całość wymieszaj razem, dodaj rukolę, oliwę i ser. Przypraw poszarpanymi ziołami.

Przełóż do niskiego naczynia żaroodpornego, zapiekaj przez około 10 minut w temp. 180 stopni.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 19.02.2014 08:09
przepięknie wygląda :)
Magda60 24.10.2013 23:24
bardzo dobre
Ula 16.09.2013 15:08
tak, użyłam gotowych kluseczek
probofka 12.09.2013 10:06
wygląda rewelacyjnie i zapewne też tak smakuje
Krakowianka 12.09.2013 07:43
bardzo fajna zapiekanka :)
Monika-twin 11.09.2013 23:31
fajny pomysl
Barbara777 11.09.2013 22:24
mniam rewelka:) pyszne to:)
SmacznaPyza 11.09.2013 22:13
to jakieś gotowe kupione kluski ?
Konczi 11.09.2013 21:22
dla mnie smaczne ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat