Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi zapiekane z mozzarellą i rukolą

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gnocchi 300 gramów
mozzarella małe kulki 1 opakowanie
rukola 2 garści
papryka czerwona 1/2 sztuki
oliwa do smaku
szynka dojrzewająca włoska do smaku
bazylia świeża pęczek
pieczarki 7 sztuk
lubczyk świeży 3 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi zapiekane z mozzarellą i rukolą

Ugotuj kluseczki.
Paprykę pokrój w niezbyt drobną kostkę, wymieszaj z kluseczkami.
Pieczarki również pokrój.
Szynkę pokrój w paski.

Całość wymieszaj razem, dodaj rukolę, oliwę i ser. Przypraw poszarpanymi ziołami.

Przełóż do niskiego naczynia żaroodpornego, zapiekaj przez około 10 minut w temp. 180 stopni.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 19.02.2014 08:09
przepięknie wygląda :)
Magda60 24.10.2013 23:24
bardzo dobre
Ula 16.09.2013 15:08
tak, użyłam gotowych kluseczek
probofka 12.09.2013 10:06
wygląda rewelacyjnie i zapewne też tak smakuje
Krakowianka 12.09.2013 07:43
bardzo fajna zapiekanka :)
Monika-twin 11.09.2013 23:31
fajny pomysl
Barbara777 11.09.2013 22:24
mniam rewelka:) pyszne to:)
SmacznaPyza 11.09.2013 22:13
to jakieś gotowe kupione kluski ?
Konczi 11.09.2013 21:22
dla mnie smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak