Galaretka Drobiowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2 sztuki
  • marchewka

    3 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler

    1/2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pietruszka zielona

  • woda

    2 litry
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 opakowanie
  • groszek

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyć, wrzucić do garnka zalać wodą. Gotować około 15 min. PO 15 min odlać wodę i wlać nową. Dodać włoszczyznę,kostkę rosołową. Gotować rosół. Doprawić pieprzem, kucharkiem. Gdy rosół jest już gotowy. Wyciągamy z rosołu mięso i warzywa. Rosół przesadzamy przez sito. Z rosołu będzie nam potrzebna marchewka i mięsko. Marchewkę kroimy w drobna kostkę lub plasterki. Na dno miseczki dajemy groszek, marchewkę i poskubane mięsko. Gdy rosół wystygnie odlewamy troszeczkę do misieczki i dodajemy 1 opakowanie żelatyny ( 1 opakowanie na 2 litry) dokładnie mieszamy i wlewamy do reszty rosołu. Wlewamy do miseczki z mięsem i warzywamy tak aby zakryło wszytsko i na górę dodajemy pieprzu. Wkładamy wystygnięte do lodówki. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krzyniu1984 15.11.2010 06:42
super!
Kate131 11.11.2010 10:10
smaczna
MAR3STA 10.11.2010 15:39
zawsze smakuje!
Buczo007 10.11.2010 11:10
pycha
edyta51 10.11.2010 11:05
pyszna
Patrycja38 10.11.2010 10:36
musi być pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat