Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka arbuzowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz dojrzały
sok z cytryny
żelatyna deserowa
cukier do smaku

Porada

Po zastygnięciu pokroić w kostkę i podawać jako samodzielny deser albo jako dodatek do lodów czy kremów.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka arbuzowa

Dojrzałego aromatycznego arbuza pokroić w cząstki, odciąć skórkę z jasnym miąższem i oczyścić z pestek. Kawałki przepuścić przez sokowirówkę.
Litr soku doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz cukrem.
Żelatynę wsypać do kubka, zalać kilkoma łyżkami soku arbuzowego, wymieszać i odstawić do spęcznienia. Po kilkunastu minutach rozpuścić żelatynę w mikrofalówce i połączyć z pozostałym sokiem.
Galaretkę przelać do zamykanego pojemnika i wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak