Galareta warzywna z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowana szynka

    40 dag
  • marchewka

    40 dag
  • jajko

    3
  • groszek

    50 dag
  • rosół

    3 szklanki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki kroimy w plastry, groszek przelewamy wrzątkiem. Kalafiora dzielimy na \"gałązki\". Warzywa gotujemy w osolonej wodzie ok 15-20min. Szynkę kroimy w kostkę. Natkę po umyciu rwiemy na listki. Jajko gotujemy na twardo i kroimy w plasterki. Żelatynę namaczamy. Rosół podgrzewamy odciśniętą żelatynę. Studzimy.
Salaterkę przemywamy zimną wodą i wlewamy niewielką ilość rosołu z żelatyną. Odkładamy, aż stężeje. Warzywa układamy warstwowo, posypujemy listkami natki pietruszki. Wykładamy jajka i szynkę. Zalewamy pozostałym rosołem. Wstawiamy do lodówki na ok 12h.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 19.06.2013 23:20
bardzo lubię
Łukasz15 18.06.2013 12:38
Wygląda przepysznie
IKrakowianka 11.03.2012 20:59
dawno nie robiłam, a bardzo lubię :)
Wafelek2601 29.12.2011 00:34
niebo w gębie
Barbara55 23.05.2011 15:53
to trzeba lubieć
kielcok1 04.05.2011 16:06
lubię galaretę
rakow2 31.01.2011 14:15
też lubię taką galaretkę
Gosia_60 06.05.2010 14:44
Uwielbiam taką galaretkę już właśnie ją zrobiłam :) Przepis jest dobrze dodany :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat