Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 kilogram
  • cukier

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • żelatyna

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie myjemy i drylujemy. Wrzucamy je do garnka i gotujemy mieszając od czasu do czasu. Kiedy owoce będą miękkie dosypujemy cukier oraz sok z cytryny. W 1/2 szklanki wody rozpuszczamy żelatynę, drugą połówkę szklanki wody mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wymieszaną mąkę dodajemy do gotujących się owoców a kiedy nabiorą strukturę żelu dodajemy żelatynę. Zestawiamy z ognia i przekładamy do słoików szczelnie zamykając.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jagoda5913

03.09.2015 11:18
Super przepis

JulkaTomeczek

22.07.2014 13:49
Bardzo fajny przepis, niedługo z niego skorzystam

cukiereczek

13.07.2014 16:03
wspaniały przepis

magdziorka6

13.07.2014 15:22
już niedługo wypróbuje ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat