Frankfurterki w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • frankfurterki

    4 sztuki
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • ser żółty

    4 (ostry)
  • Do dekoracji:

  • sałata

    liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić, pokroić w 2-3 cm paski.
Każdą kiełbaskę ułożyć na plasterku sera.
Wszystko owinąć spiralnie ciastem, dodrze skleić końce.
Blaszkę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć kiełbaski, piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut. "(termoobieg)
Podawać z keczupem albo z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 26.02.2014 16:02
super podane
Kejti 17.02.2014 22:53
Oj zjadłabym :-)
Katarzyna59 26.11.2013 11:01
super, extra
Motorek 30.10.2013 10:22
bardzo smaczne
Ola1young 14.10.2013 12:48
podoba mi sie ten przepis :)
Wacław 13.10.2013 12:42
bardzo apetyczne danie
czekoladka_m 30.08.2013 12:53
tez takie robię, chłopcy bardzo je lubią;)
hahanka 18.08.2013 16:17
też tak robię, super!
Ewelina38 22.07.2013 13:33
bardzo apetycznie wygląda :P)
IwonaKa 14.07.2013 11:01
świetny pomysł,muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat