Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie sakiewki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
pierś z kurczaka 1 szt
ser żółty 5 łyżek ok.
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
ogórki konserwowe 2 sztuki
pieczarki 3 sztuki
jajko do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie sakiewki

Kroki postępowania

1
Ser żółty zetrzec na tarce, Pierśkurczaka oczyścić, pokroić w poprzek na paski.
Krok 1 - Francuskie sakiewki foto
2
ciasto francuskie pokroic na kwadraty
Krok 2 - Francuskie sakiewki foto
3
na każdym kwadracie ułożyć pierś kurczaka, opruszyc papryka słodką i ostrą.
Krok 3 - Francuskie sakiewki foto
4
Ogórka pokroić na plasterki, ułożyć na piersi kurczaka
Krok 4 - Francuskie sakiewki foto
5
pieczarki umyć, pokroić na plasterki, ułożyć na ogórku.
Krok 5 - Francuskie sakiewki foto
6
wszystko posypać serem żółtym.
Krok 6 - Francuskie sakiewki foto
7
zlepić brzegi ciasta tworząc sakiewki. Jajko rozbełtać i posmarować sakiewki. Piec w ok 170*C przez ok 30 min do zrumienienia.
Krok 7 - Francuskie sakiewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 20.03.2016 20:19
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak