Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie paluszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kminek Prymat 2 łyżeczki
czarnuszka 1 łyżeczka
1 surowe jajko
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie paluszki

Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości 1 i 1/2 cm.
Smarujemy rozbełtanym jajkiem z odrobiną wody i soli.
Posypujemy kminkiem i czarnuszką.
Pieczemy w 160* 15 minut z termoobiegiem, lub do momentu lekkiego zarumienienia.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 30.11.2016 11:09
świetna przekąska :)
mysza75 30.11.2016 10:48
bardzo fajna przekąska
Wafelek2601 30.11.2016 10:07
Uwielbiam takie przysmaki
jan_mag 30.11.2016 10:04
Super przekąska :)
Madzai 30.11.2016 09:41
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak