Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak ze śliwkami
Kroki postępowania
2/3 ciasta ścieram na tarce jarzynowej do formy wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 15 minut aż się podpiecze.
masło | 200 masło zimne |
mąka pszenna | 250 garść |
skórka pomarańczowa | 1 łyżka |
żółtko jajek | 5 sztuk |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczki |
sól | 1 do smaku |
kakao | 1/2 łyżeczki |
białko | 5 białek |
cukier | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
sól do smaku | 1 szczypta |
ocet winny | 1 łyżka |
śliwki | 500 g |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: