Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie beciki z białym serkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 27 dag
ser śmietankowy 20 dag
słodka śmietana 5 łyżka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
cukier
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie beciki z białym serkiem

Kroki postępowania

1
Rodzynki parzymy wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzamy i studzimy. Dodajemy do sera wraz ze śmietaną i cukrem waniliowym. Słodzimy do smaku. Z ciasta francuskiego wycinamy trójkąciki różnej wielkości.
Krok 1 - Francuskie beciki z białym serkiem foto
2
Na środku nakładamy porcję sera
Krok 2 - Francuskie beciki z białym serkiem foto
3
i zwijamy je nadając im kształt becików. Smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Krok 3 - Francuskie beciki z białym serkiem foto
4
Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Krok 4 - Francuskie beciki z białym serkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak