Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flapjack

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane ok.250g
rodzynki 1-2 łyżki
cukier 70g
masło ok.100g
miód 60ml
orzechy laskowe posiekanie 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: flapjack

W rondelku roztopić masło z miodem. Wymieszać razem z płatkami,rodzynkami,orzechami i cukrem. Całość wymieszać.
formę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć masę. Dokładnie wklepać.
Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni ok.20 minut do zarumienia się.
Odłożyć do ostygnięcia, następnie kroić na batoniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 12.03.2014 11:03
Lubię takie bakaliowe.
Joannasz3190 12.03.2014 10:09
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak