Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flan pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
mleko skondensowane 1 puszka
jajko 3 sztuki
cukier 1 szklanka
aromat waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: flan pomarańczowy

W rondelku stopić cukier, aż będzie płynny i złocisty, wlać gorący syrop do okrągłego naczynia i obracać aby był na bokach i dnie naczynia.
W misce zmiksuj jaja, wlej mleko oraz wanilię i zmiksuj na gładko, wlej mieszaninę z jajami do naczynia żaroodpornego. Przykryj folią aluminiową. Piecz w 170 stopniach przez 60 minut, odstaw do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem, gdy flan będzie zupełnie ostudzony, delikatnie odwróć deser .
SMACZNEGO !!!


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak