Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Flaczki pomidorowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wołowe
1 kg
marchewka
2 szt
seler
1/2
przecier pomidorowy
2 łyżki
włoszczyzna
1 pęczek
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
sól, pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
wg uznania
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
wg uznania
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki pomidorowe

Flaki obgotować kilka razy i odcedzić, następnie zalać zalać wodą, dodać włoszczyznę, liście laurowe i gotować około 1,5 godziny. Z wywaru wyjąć ugotowaną włoszczyznę. Marchewkę pokroić w drobną kostkę, cebulę w piórka i wrzucić do garnka. Dodać majeranek, słodką i ostrą paprykę, sól, pieprz i przyprawę do flaków, wymieszać. Przed końcem gotowania dodać przecier pomidorowy, doprawić ewentualnie do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 20.10.2011 18:28
świetne
Tika4444 30.12.2010 12:14
ale super flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak