Flaczki cielęce

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki cielęce

    500 g
  • żeberka wieprzowe

    500 g
  • marchew

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • Przyprawa do flaków klasyczna Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Sos pieczeniowy jasny

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Flaczki cielęce foto
Na wrzątek wrzucamy żeberka pokrojone na mniejsze kawałki i gotujemy je do miękkości. Miękkie żeberka obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Flaczki cielęce foto
W międzyczasie flaczki obgotowujemy w drugim garnku, miękkie flaczki odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Wodę wylewamy bo nie jest nam potrzebna.
Krok 3 - Flaczki cielęce foto
Pokrojone mięso z żeberek i flaczki wrzucamy do wywaru w którym wcześniej gotowaliśmy żeberka. Przyprawiamy Kucharkiem, oraz solą i pieprzem.
Krok 4 - Flaczki cielęce foto
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach, wrzucamy do flaczków. Gotujemy przez 5 minut.
Krok 5 - Flaczki cielęce foto
W kubku mieszamy sos z wodą i gotowy wlewamy do flaczków. Dodajemy przyprawę do flaków i obrane i przekrojone ząbki czosnku. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Krok 6 - Flaczki cielęce foto
Gotowe flaczki cielęce podajemy na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 19.06.2017 22:10
Dobre flaczki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat