Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
masło orzechowe
3 łyżki -
mleko kokosowe
(stała część) 3 łyżki -
mleko kokosowe
(płynna część) 1 łyżka -
mąka kokosowa
4 łyżki -
orzeszki ziemne
(niesolone) 4 łyżki -
mleko w proszku
6 łyżek -
cukier
palantynoza 2 łyżki
Polewa
-
mleko kokosowe
(płynna część) 4 łyżki -
mleko w proszku
4 łyżki
Sposób przygotowania
W kąpieli wodnej podgrzewamy (często mieszamy) mleczko kokosowe z mlekiem w proszku. Gdy składniki się połączą miskę zdejmujemy z nad pary. Po ostygnięciu polewę wstawiamy na 10 minut do lodówki. Po tym czasie masę z foremki kroimy na małe prostokąty na kształt cukierków. Każdy obtaczamy w polewie, układamy na talerzu. Chłodzimy w lodówce.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się