Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fimbusie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
ser do tarcia 0,5 kg
sól, pieprz
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fimbusie

Robimy według uznania ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.

Farsz: pieczarki trzemy na tarce , podsmażamy, jak ochłodną dodajemy ser i pokrojoną natkę pietruszki doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na usmażonych naleśnikach układamy farsz i zwijamy tak jak krokiety, obtaczamy w jaku i bułce tartej, obsmażamy na złoty kolor.

Najlepiej smakują ciepło wraz z czerwonym barszczem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak