Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z idyka w sosie chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 750 g
cebule 2 szt
marchewka
wino białe wytrawne 1 szklanka
olej do smażenia
masło 2 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z idyka w sosie chrzanowym

Oczyszczone filety,przypraw i smaż aż zmiękną ok 8 min z każdej strony.Potem je odstaw.Na drugiej patelni,smaż cebule pokrojoną w pióra,ok 5 min,potem odcedź tłuszcz i dodaj wino,marchew pokrojoną w plasterki i zagotuj.Dodaj indyka i chrzan dus ok 10 min.Śmietanę 22 % wymieszaj z mąką i zagęść so.Gotuj aż sos zgęstnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak