Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z papryką konserwową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 200 g
ser żółty 100 g
papryka konserwowa
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z papryką konserwową

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, smażymy do odparowania wody.
Krok 1 - Filet z papryką konserwową foto
2
Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Krok 2 - Filet z papryką konserwową foto
3
Filety kroimy wzdłuż na pół. Nie rozbijamy ich, będą grube i soczyste, tak jak lubimy. Przyprawiamy je solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 3 - Filet z papryką konserwową foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy filety i smażymy, następnie obracamy je na drugą stronę.
Krok 4 - Filet z papryką konserwową foto
5
Układamy na nich pieczarki.
Krok 5 - Filet z papryką konserwową foto
6
Następnie układamy paprykę konserwową.
Krok 6 - Filet z papryką konserwową foto
7
Wierzch posypujemy serem.

Filety przykrywamy pokrywką i smażymy pod przykryciem przez 5 minut.
Krok 7 - Filet z papryką konserwową foto
8
Gotowe filety podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Krok 8 - Filet z papryką konserwową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak