Filet z kurczaka w domowym sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną

Filet z kurczaka w domowym sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    pojedynczy
  • kasza gryczana

    250 gram
  • bulion mięsny

    1 litr
  • cebula

    1
  • mąka pszenna

    6 łyżek
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet z kurczaka w domowym sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną foto
Filet z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Kaszę płuczemy w zimnej wodzie, gotujemy w osolonej wodzie ok. 15 minut
Krok 2 - Filet z kurczaka w domowym sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną foto
Filet z kurczaka smażymy na oliwi. Ja miałam bulion mięsny od razu z cebulą. Jeśli takiego nie macie to kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, pózniej dodajemy mięso.
Krok 3 - Filet z kurczaka w domowym sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną foto
Do podsmażonego mięsa wlewamy bulion i zagotowujemy. Przygotowujemy zasmażkę z mąki. Stopniowo dodajemy do bulionu, energicznie mieszając. Gotujemy sos aż zgęstnieje

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 19.04.2015 08:38
Bardzo lubię ,ale z gulaszem
[email protected] 13.04.2015 22:31
bardzo ładna kompozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat