Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w sosie piernikowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
imbir do smaku
rozmaryn do smaku
miód 2 łyżki
piwo 3/4 szklanki
ryż 1 woreczek
masło 1 łyżka
pierniczki 10 (z nadzieniem śliwkowym)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w sosie piernikowym

Kroki postępowania

1
Pierniki pokruszyć, dodać miód, masło i gotować mieszając, aż składniki się połączą.
Krok 1 - Filet w sosie piernikowym foto
2
Do masy piernikowej dodać imbir do smaku oraz piwo. Wymieszać i chwilę razem gotować.
Krok 2 - Filet w sosie piernikowym foto
3
Filet pokroić pod kątem na mniejsze kawałki, oprószyć solą i rozmarynem. Usmażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Filet w sosie piernikowym foto
4
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Na talerze wyłożyć ryż oraz fileta. Całość polać sosem piernikowym.
Krok 4 - Filet w sosie piernikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 28.01.2014 11:51
Zaskakujące smaki, ale to musi naprawdę dobrze smakować razem :)
agnieszka214 28.01.2014 09:57
musi byc fajny smak
Milka100 28.01.2014 09:00
świetny przepis na sos
Magula 28.01.2014 08:41
Interesujące połączenie smaków
marta1221 28.01.2014 08:11
ciekawy ten sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak