Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg.
żółtko jajek 4
aromat migdałowy
sól 1 szczypta
ocet 0,5 łyżki
śmietana kwaśna 1 kubek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: faworki

ciasto;mąka,żółtko,aromat,sól,ocet razem wyrobić dodając śmietanę-tyle ile zabierze wyrobić ciasto rozwałkować,pokroić w paski 2 cm.formować faworki i piec w oliwie tak aby były całe zamoczone ,wyciągamy i posypujemy cukrem pudrem.SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 26.02.2015 10:35
fajne faworki
AgaS10 26.02.2015 09:40
zawsze pyszne:)
Natalia40 26.02.2015 09:32
az sie chce pochrupać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak