Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 20 dkg
śmietana 3-4 łyżki
żółtko jajek 3
sól szczypta
proszek do pieczenia szczypta
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Do maki dodać śmietanę, żółtka, sól i proszek do pieczenia. Wyrobić jednolite ciasto. Wstawić na ok. 30 minut do lodówki. Ciasto podzielić na 2 części. Każdą z nich rozwałkować, a następnie pociąć w podłużne pasy. Po środku każdego pasa zrobić nacięcie, ok. 2 cm, przez które przewlekać końcówki paska.Smażyć na złoto z obu stron. Wyjąć i osuszyć z oleju na ręczniku papierowym. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:38
Zawsze dobre.
dodi 17.08.2014 12:13
apetyczne, mniam
Krzysztof15 17.08.2014 11:52
bardzo lubie
krokus 17.08.2014 10:02
faworki....uwielbiam
pestka 17.08.2014 09:31
bardzo lubię faworki
Megg 17.08.2014 07:28
Uwielbiam je, pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak