Faszerowany makaron

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Makaron kolanka

    100 g
  • brokuł

    1/2 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • pomidory

    2 szt
  • ser żółty

    100 g
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowany makaron foto
Makaron ugotować al dente i przelać zimną woda. Brokuła ugotować do miękkości, odcedzić, rozdrobnić widelcem, tuńczyka osączyć z nadmiaru oleju, dodać do brokuła. 2 ząbki czosnku przecisnąć przed praskę, dodać do farszu. Doprawić solą i pieprzem. przy pomocy łyżeczki nafaszerować makaron i ułożyć w natłuszczonej blaszce.
Krok 2 - Faszerowany makaron foto
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić pomidory, 2 przeciśnięte ząbki czosnku, posiekana natkę pietruszki, doprawić sola i pieprzem. Gotować aż pomidory się rozpadną i lekko zgęstnieją. Gotowym sosem pomidorowym polać makaron.
Krok 3 - Faszerowany makaron foto
Na makaron zetrzeć ser żółty, posypać pieprzem i słodką papryką.
Krok 4 - Faszerowany makaron foto
Zapiekać 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 80 stopni. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 10.01.2015 15:23
bardzo dobra przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat