Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
pieczarki 40 dek
ser żółty 20 dek
papryka 1/2 szt
por (biała część) 5 cm
Kucharek przyprawa do potraw
tabasco 4 krople

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane ziemniaki

Kroki postępowania

1
Por pokroić w pół krążki, podsmażyć z pokrojonymi pieczarkami i papryką .Pod koniec dodać przyprawy i 1/2 część sera. Smażyć do momentu rozpuszczenia sera.
Krok 1 - faszerowane ziemniaki foto
2
Ziemniaki obrać, przekroić na pół i wydrążyć środki zostawiając 0,5 cm ściankę. W środek nakładać farsz pieczarkowy i ułożyć w wysmarowanej formie.
Krok 2 - faszerowane ziemniaki foto
3
Gotowe posypujemy startym serem i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 45 minut.
Krok 3 - faszerowane ziemniaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 17.12.2013 08:52
Bardzo apetyczne ziemniaki:)
Wafelek2601 28.09.2013 21:28
Wyglądają przepysznie
ben-ka 16.05.2013 12:51
świetny pomysł!! czasami mam nadmiar pieczarek i nie wiem jak wykorzystać.
IKrakowianka 03.12.2012 21:58
bardzo fajny przepis
Wacław 03.12.2012 11:44
świetny przepis !
owca441 25.10.2012 20:36
to bym teraz zjadł
babajaga1969 25.10.2012 19:21
No cudnie to wygląda - zjadłabym takiego ziemniaczka teraz
Sylwia56
Sylwia56 25.10.2012 19:17
świetny pomysł
Konczi 25.10.2012 19:16
muszą smakować rewelacyjnie
jasiek 25.10.2012 19:05
rewelacyjne
jasiek 25.10.2012 19:05
rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak