Faszerowane udka z kurczaka w aromacie ziół i czosnku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    2szklanki
  • ser żółty

    100g
  • czosnek

    3ząbki
  • sól

  • pieprz

  • marchewka

    1szt
  • pietruszka

  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowane udka z kurczaka w aromacie ziół i czosnku  foto
Udka z kurczaka myjemy. Ostry nożem wycinamy kość
Krok 2 - Faszerowane udka z kurczaka w aromacie ziół i czosnku  foto
Warzywa ścieramy na tartce jarzynowej, ser na mniejszych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 3 - Faszerowane udka z kurczaka w aromacie ziół i czosnku  foto
Do udek wkładamy czosnek warzywa i ser.
Krok 4 - Faszerowane udka z kurczaka w aromacie ziół i czosnku  foto
Udka oprószamy ziołami przyprawą do drobiu. zawijamy bawełnianym sznurkiem żeby zamknąć kieszeń.
Krok 5 - Faszerowane udka z kurczaka w aromacie ziół i czosnku  foto
Do parowaru wsypujemy zioła czosnek przeciśnięty przez praskę, by kurczak miał intensywny posmak ziół.
Krok 6 - Faszerowane udka z kurczaka w aromacie ziół i czosnku  foto
Gotujemy na parze 40minut pod przykryciem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monikaT83 19.03.2015 21:06
fantastyczne mięsko:)
misia53 19.03.2015 20:08
apetycznie wyglądają
Bernadeta1 19.03.2015 17:50
rewelacja takie mięsko
jasiek 19.03.2015 16:26
muszę spróbować je nadziać
Agnieszka-87-25 19.03.2015 15:37
kuszące danie
Franciszek 19.03.2015 15:00
Super propozycja obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat